Rideterapeutisk Forældre Kursus

Vi har sammensat et kursus der specifikt tager udgangspunkt i jeres specielle situation – at stå med et barn eller en ung person med specielle behov, der samtidig har et stort ønske om at ride enten på egen eller lånt hest.

En naturlig følge af at gå til rideterapi er for nogle børn og unge, at de ønsker at udvikle sig med deres egen hest eller fx en part på en terapi hest.

I har måske egen hest hjemme og vil gerne give jeres barn mulighed for at dyrke jeres fælles interesse – Ridning –

I de fleste tilfælde kan det virke lidt uoverskueligt og en af de store problematikker der skal vendes mange gange er, at det ikke er det nemmeste, at skulle være rideterapeut for sit eget barn.

En ting er at være med på sidelinjen og være aktiv deltager i barnets eller den unges terapeutisk ridning, men at skulle stå med ansvaret for terapien, hesten eller ponyen og dens pasning i daglig dagen er en stor udfordring.

Og det er så her vi kommer ind 🙂 på kurset arbejder vi specifikt med dit barns specielle behov, vi uddanner jer til at være jeres eget barns rideterapeut og sørger for at I har det værktøj i jeres værktøjskasse som I har brug for.

Undervisningen indeholder:

Vedligeholdelses træning af hest med fokus på dit barns specielle behov – alle heste skal “gentrænes” med jævne mellemrum og der skal være obs og fokus på at de specielle “evner” vedligeholdes.

Pædagogikken i rideterapien, kan måske virke unødig, men mange oplever en aha-oplevelse når vi graver lidt dybere i den pædagogiske teori.

Den Terapeutisk vinkel og hvordan du ser udvikling og små ændringer du skal handle på, en stor del af det terapeutisk arbejde handler om at se,handle og trække sig på de rigtige tidspunkter osv.  Samtidig er det utrolig vigtigt at handlingen  er afstemt med både barnets forventninger, hestens formåen og det overordnede terapeutisk arbejde – det kræver en god portion indsigt og den opøver vi gennem kurset.

Hvordan du træder tilbage, hvornår du gør det og på hvilket grundlag, det siger sig selv, det er svært og her skal og kan man kun arbejde i teorien – til gengæld er vi klar ved tasterne eller på telefonen når du har brug for os.

Horsemannship er en vigtigt del af dit arbejde, som dit barns rideterapeut – kommunikation med hesten/ponyen, hesteforståelse og gode øvelser til at oparbejde disse bliver gennemgået og praktisk indøvet. Horsemannship er den vigtigste del når vi snakker sikkerhed i arbejde med heste og børn/unge – denne del vægter vi højt for både jeres, jeres børn og hestens velbefindende og sikkerhed i samarbejde.

Forkundskaber  Du behøver ingen forkundskaber for at deltage i kurset – vi starter helt fra bunden – vi tager udgangspunkt i dit barns specielle problematikker og specielle behov og tilrettelægger et fremtidigt program, som du altid kan støtte dig til.

Du skal regne med at have “arbejdstøjet på” da vi ud over teorien også er meget omkring ponyerne og arbejder med den praktisk del af at være rideterapeut.

Hver deltager har deres “egen” pony til den praktisk del

Vi foreslår at begge forældre eller omsorgspersoner deltager sådan, at der er kontinuitet i arbejde med barnet eller den unge.

Kurset går over 10 aftener fra kl. 18 til kl. 22.00 – se kalenderen for dato

Der er kaffe/the og brød i pausen og der kan købes vand og sodavand

Pris per person for hele kurset kr. 12.000.00

Pris per forældre par kr. 22.000.00 rabat kr 2000.00

Hvis du vil betale per gang kr. 1500.00