Hvorfor Terapi Hest og Pony

Mange har gennem årene spurgt:

Hvorfor det er bedst at arbejde med en terapi hest frem for en utrænet hest ?

Hvad en terapi hest kan ? og hvilke race der er de bedste terapi heste ?

Hesten er værktøjet som rideterapeuten bruger i sit arbejde med klienter, og det er lige så vigtigt at hesten er trænet som at terapeuten er uddannet.

En hest der ikke er uddannet/forberedt til det arbejde vi beder den gøre vil blive usikker og overgå til sine basale instinkter “flugt” nøjagtig som den ville gøre i naturen.

Ved at arbejde seriøst og træne tillid, stabilitet og styrke de empatiske evner som hesten er født med skaber man efterhånden den basale terapi hest, efterfølgende kan man træne mere specifikke detaljer.

En terapi hest skal først og fremmest være stabil, den skal kunne skabe tillid og ro samt give klienten en fornemmelse af samarbejde –

En god terapihest skal fra naturen være nervefast også i uvante situationer, den skal være nysgerrig og empatisk, have tillid og så skal den være arbejdsvillig.

I princippet kan alle heste blive fantastiske terapiheste uanset race eller ej, men der er selvfølgelig individer, der naturligt har et sind der bare ikke passer til terapeutisk arbejde.

Langt overvejende kan man sige at meget talent  ligger i avlen og den tidlige træning  og prægning.