Hilsen fra Mette

Jeg deltog på kurset TRÆNING AF TERAPI HEST OG PONY ikke fordi jeg skal være rideterapuet, men fordi jeg  stod med denne dejlige hest og egentlig ikke rigtig kunne komme videre.

Jeg ville gerne have at hun skulle kunne være min ridehest både på tur og måske på sigt til konkurrence, men også at mine børn og min kæreste kunne tage en ridetur en gang i mellem.

Samtidig havde jeg et ønske om denne ”bomsikre hest” som jeg altid kan regne med, som aldrig blev forskrækket, som jeg kunne ride stille og roligt også selv om der var gået 14 dage siden sidste.

Alle disse ønsker skulle gå op i en højere enhed og her var vi altså gået i stå J

Jeg henvendte mig til Jette på Stald Møllegården Heste og Ridecenter for at få hjælp og og blev tilbudt at komme med på kurset som er åbent for alle interesserede.

Og jeg må sige, hold da op en forskel, allerede efter meget få øjeblikke blev jeg glædeligt overrasket, jeg som havde fulgt rigtig mange af de store mestre inden for groundwork, hms og egentlig også har et kursus i noget pat parelli, skulle for første gang i mit liv tænke selv.

Jeg skulle ikke følge en underviser eller en lære bog, men jeg skulle bruge mig selv. Jeg tror det gik op for mig at jeg jo havde været så forhippet på at gøre nøjagtig som jeg havde set både på kurser, til foredrag, i bøger og på youtube at jeg helt havde glemt noget indlysende, nemlig at være ærlig i mit kropssprog.

Jettes motto er at med ærlighed kommer vi længst og forsøger vi at efterligne, så vil hesten sk….de os et stykke.

Vi lærte på den mindste pony hvad det vil sige at bruge sit kropssprog til at kommunikere med, men samtidig at mene noget andet – den lille yndige sag, lagde sig bare ned og ventede til vi fandt ud af at vi skulle tænke selv – så kunne vi få ham til at gøre alt for os.

Vi havde nogle grineflip når vi skulle øve kropssprog på hinanden eller hver i sær forsøge at få vores hjerner og vores kroppe til at arbejde sammen om en så enkel ting at få hesten til at gå frem , følge os i fri dressur osv.

Jeg har lært så utrolig meget om kommunikation, som jeg aldrig havde troede muligt og samtidig hvor enkelt det kan bruge.

Jeg vil ikke lyve, det var hårdt og jeg sov godt om natten –  Mine notater er min bibel i dag og jeg er faktisk gået i gang med at træne hest nr. 2 ud fra samme principper nemlig mine J og det er en fantastisk fornemmelse at vide at det jeg gør det gør jeg fordi jeg har lært teknikkerne som passer til mig og mit kropssprog.

Mit arbejde blev belønnet, jeg har i dag en skøn hest netop fordi jeg har lært at træne med ærlighed.

Kære Jette, tusind tak – jeg ved at jeg hvis jeg ikke havde mødt dig så ville jeg stadig have mit billede af min drømme hest, nu har jeg min drømmehest og behøver ikke gå og tænke på det billede og det kan jeg takke dig for.

Hilsen  fra Mette J V